Wednesday, September 21, 2011

Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Ηλεκτρολόγων 21/9


·      Συζητήθηκαν  κάποια πρακτικά ζητήματα για την πανελλαδική πορεία των φοιτητικών συλλόγων της Πέμπτης 22/9 που αφορούν την περιφρούρηση των φοιτητικών μπλοκ από τις δυνάμεις καταστολής που κατά καιρούς εξαπολύει η κυβέρνηση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Θα διαδηλώσουμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ανεμπόδιστα. Τα λεωφορεία από την Πάτρα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το πρωί από την πλατεία 3 συμμάχων στις 9:00, θα κάνουν στάση έξω από το Βασιλόπουλο (στην Εθνική) και στο πανεπιστήμιο. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ το άτομο.
·      Θα ακολουθήσει μετά την πορεία πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων. Απέναντι στην προσπάθεια αποκλεισμού του Πολυτεχνείου και παρεμπόδιση των φοιτητών να μπουν μέσα στο χώρο αυτό, δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το άσυλο και το συγκεκριμένο ιστορικό χώρο, που αποτέλεσε κέντρο αγώνα όλου του λαού. Εκπροσώπηση της απόφασης του φοιτητικού μας συλλόγου και της Σ.Ε.Κ. Συνδιαμόρφωση στη συγγραφή πανελλαδικής ανακοίνωσης του φοιτητικού κινήματος- κάλεσμα για αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας, που θα μοιραστεί παντού.
·      Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που δε μπορούν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πορεία (για οικονομικούς- προσωπικούς λόγους) να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η «Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» και οι δάσκαλοι, μαθητές στο κέντρο της Πάτρας. Προσυγκέντρωση στις 12:00 στην Πλ. Όλγας. Μετά την πορεία θα γίνει κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας απέναντι στην συναινετική στάση των τοπικών αρχών, που ξεπουλάνε την εκπαίδευση.
·      Στηρίζουμε- συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Αγώνα για την Παιδεία όλων των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση του και μόνιμο συντονισμό, με τακτικές ανοιχτές συζητήσεις- εκδηλώσεις.
·      Καλούμε τους καθηγητές, μεταπτυχιακούς- διδακτορικούς καθώς και όλους τους εργαζομένους της σχολής την Τετάρτη 28/9 στις 11:00 στο ΗΛ5 να συζητήσουμε, να εκφράσουμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Θέλουμε να βρίσκεται και να τοποθετηθεί ο καθένας (ανεξαρτήτως τοποθέτησης) αλλά ως άτομο και όχι χρησιμοποιώντας κάποια διοικητική ιδιότητα ή άλλο αξίωμα.
·      Μοίρασμα την Παρασκευή και την Δευτέρα το πρωί στα σχολεία της Πάτρας.
·      Το Σάββατο 24/9 11:00- 14:00 μοίρασμα στο κέντρο της Πάτρας με μικροφωνική στην Πλατεία Όλγας και ανακοινώσεις των αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων. Θέλουμε να μας ακούσει όλη η κοινωνία.
·      Προβολή της ταινίας «Φράουλες και Αίμα» την Κυριακή 25/9 στις 20:00 στην Πλ. Αγίας Σοφίας.
·      Προχωράμε μέχρι την Τρίτη 27/9 σε κατάληψη της Πρυτανείας με άλλους φοιτητικούς συλλόγους. Να παγώσουν όλες οι διοικητικές και ερευνητικές διαδικασίες.
·      Επόμενη Σ.Ε.Κ. τη Δευτέρα 26/9 στις 15:00 για αποτίμηση των δράσεων και διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη Γενική Συνέλευση.




 

No comments:

Post a Comment